) Men för att ägna mig åt kakan på bilden ovan, så är den som en sockerkakamed plusmeny. Det har inte blivit mycket tid över till att äta sockerkaka, helt enkelt
Häll i vätskan, en tsk vaniljsocker, rivet skal av en citronoch tre-fyra msk vallmofrön. När jag var på Katrinetorps gård med jobbet, så bjöd de på en sockerkakamedcitronoch vallmo och jag har inte kunnat glömma kakan
Saftig sockerkakamed tesmak. Den här saftiga sockerkakan innehåller både pulveriserade teblad och en skvätt bryggt earl grey-te och smakar alldeles … alldeles … underbart
Riv och pressa citronenoch blanda med florsocker till bar konsistens eller använd citron på flaska. Smaksätt med ingefäran beroende på hur mycket du vill att den ska smaka
Smält smöret och ha citrusjuicen i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten. Kakan innan jag hade på glasyren, den är nästan snygast utan, men det blev så gott med den sötsyrliga glasyren så det var det värt
Vispa ägg och socker poröst. Recept2 ägg 2 dl socker3 dl vetemjöl50 g Smör1 dl mjölk2 tsk bakpulver 1/2 citron (skalet och saften)1 tsk vaniljsockerSå här gör du. 1/2 citron
Koka upp mjölken och rör i vallmofrön, ställ att svalna. Lossa lite försiktigt runt kakformens kanter, stjälp upp och pensla den varma kakan medcitron- och sockerröran
Smaksätt medcitronsaft. Dekorerade med lite frukt blir det som en liten bakelse. Härlig konsistens från vallmofrönaoch en fantastisk friskhet från de ekologiska citronerna
Raspa i citronzestoch avsluta med att vända i vallmofröna, spara några till toppen av kakan. Häll glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med rostade vallmofrön
Jag hade dock ingen citronoch en helt vanlig sockerkaka kändes lite trist, så jag smaksatte kakan med de ingredienser jag hade hemma, nämligen mandelmassa och äpple och det blev en otroligt saftig och god kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.