Smaka av med lite salt & peppar. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar. Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt
Ett utmärkt frukostbröd med lite gott pålägg på och du har en god start på dagen. Hacka fikonen och hasselnötterna grovt, blanda väl ihop alla torra ingredienser med filmjölken och sirapen
Vi ska ta en skiva med Västerbottenost och apelsinmarmelad precis just nu. 4msk Olivolja till att smörja bakformarna med, (bakform a 1,5l x2st). Slå jästvattnet över mjölet och kör i maskin med degkroken på lägsta hastighet i ca 10min eller använd armmusklerna. Låt degen jästa täckt med fuktig bakduk i ca 2h. Smörj 2 bakformar med olivolja, tag upp degen ur bunken och forma två stycken limpor, vänd runt dem i solrosfrön, lägg i bakformarna. 4msk Olivolja till att smörja bakformarna med, (bakform a 1,5l x2st)
men ett annat är att när man mal mjölet så maler man närmare skalet så att mer proteiner och mer smak följer med in i mjölet (bäst att säga att det var mjölnarens ord
Häll på grädden och smaksätt med senapen. Vill du göra festpastan magrare, kan du strö över lite mjöl innan du späder och då med mjölk istället för grädde
Saffranssmörbullar medpärlsocker. Bullar är egentligen ingen favorit, men när man fyller dem med smör eller vanilj så brukar det slinka ner en och annan bulle även i min mage
Segmjuka chokladkakor medpärlsocker på. 200 gram smör2,5 dl socker5 dl vetemjöl4 msk kakao1 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker1ägg + 1 ägg att pensla medPärlsocker Blanda ihop alla ingredienser till en deg. 1 ägg att pensla med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.