Några kallar dem solbullar, andra kallar dem för sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar. På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Ja just det, rätt svar är SOLBULLAR, eller som jag vill kalla dem solskensbullar. Dom är fantastiska, fluffiga som små lätta sommarmoln och så gudomligt goda när man sätter tänderna i dem
VetebullarBlanda alla ingredienser (utom smöret) till en deg (9 min på medelfart i en blandare). Tillsätt smöret och kör 3 min till eller tills smöret är väl blandat i degen
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll blandningen över jästen, rör om så att jästen löser sig
Degca 700 g vetemjöl [11 2/3 dl] 15 g kardemummakärnor, gärna nystött [1 ½ msk] 120 g strösocker [1 1/3 dl] 25 g jäst [1/2 paket] 500 g mjölk, kall [5 dl] 55 g ägg [1 st] 110 g smör, rumstempererat 5 g salt [1 tsk]
Solskensbullar, eller solbullar är bara såååå grymt gott. Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe
Passar säkert även att göra solbullar på det här receptet också. Det är kanelbullens dag om två dagar. Inser att jag inte riktigt hinner med ett bra kanelbullebak
En del kallar dem solbullar eller solskensbullar, en del vaniljmunkar. . Jag älskar vaniljbullar. Och när jag säger vaniljbullar menar jag såna släta bullar med vaniljkräm i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.