Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan, rör tills jästen löst sig
Foto. Mia Hagenmalm. Ikväll är det konsert med Stjärnjul i Stockholm igen. Jag har haft en retfull förkylning sen flera veckor tillbaka, som inte vill bryta ut, men den sitter där i bröstet
Semester. Jag har semester. Efter tre arbetsdagar där packning och överlämning och besök på nya arbetsplatsen stått på schemat och efter tre kvällar med festligheter var jag rätt mör i morse, den allra första semestermorgonen
Solig vaniljbulle. Jag har utvecklat ett oroväckande förhållande till mitt vetebrödsrecept. Det är snart ingen överdrift att definiera det som en besatthet
Gör så här. 1. Fräs löken i smöret en stund och tillsätt sedan morötterna och stek en stund till. 2. Tillsätt kummin, vatten, buljongtärning och grädden
Förra måndagen var vi med vännerna John och Henrik och åt på Köttbaren. Trevligt ställe men jag frågar mig än vad de tänkte när jag fick in min mat ca 10-15 min före de andra tre
Sägg ugnen på 175°. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och rivet apelsinskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.