Tänk vad man hitta i ett tomt kylskåp och frys. Het kycklinggryta med chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Ugnsrostad potatis och en sallad serverade jag till denna underbart ljuvlig kycklinggryta. Dela kycklingen i bitar, salt och peppra och bryn i olja och smör
Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Ta i den gröna currypastan och ingefäran. Ta i den hackade koriandern till sist och servera grytan med jasminris
Riv vitlöken på rivjärnet och gnid in kycklingbitar med vitlöken. Skär svamp och lök i lagom bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingbitarnai rapsolja till de fått en gyllenbrun färg runt om
Vi lagade den jämt och det är verkligen en av de godaste rätterna jag vet. Det är något speciellt med kombinationen av fetaost och soltorkade tomater som gifter sig så bra
Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och dela svampen. Fräs gul lök och bacon på inte alltför hög värme och utan att den gula löken bryns
Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Skala och hacka rotfrukterna, lägg dessa i en kastrull med vatten. Hacka baconet i rätt så stora bitar, stek dessa och låt sen svalna på hushållspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.