Fördela bladspenaten på pajskalet. Häll över spenaten. 1 stor påse bladspenat (jag tog fryst, krama då ur vattnet ordentligt efter tiningen). 1 stor påse bladspenat (jag tog fryst, krama då ur vattnet ordentligt efter tiningen)
Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut
Spenaten tinade jag först i micron sedan kokade jag bort det mesta av vattnet i en kastrull. Lägg ned spenaten, smula fetaosten över och på med löken och äggblandningen
Under tiden kan du strimla skinkan i lagom stora bitar och skölja spenaten. Lägg på skinkbitarna i pajskalet, därefter spenaten (det är ingen fara om det ser "överfullt" ut
Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och soltorkad tomat. I ostdisken hittade jag ett recept på en nyttig fetaostpaj som såg spännande ut
Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. Jag har aldrig lagat detta själv och helt plötsligt för några dagar sen så blev jag jättesugen på stuvad spenat och ägg
När jag lade fram att vi skulle få spenatsoppa en dag denna veckan, rynkades det lite på näsan. Tillsätt lite vatten om du använder fryst spenat som jag gjorde
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den och spenat tillsammans med löken. Spenat och broccolisoppa med räkkompott (ca 2 portioner). 200 g färsk bladspenat. 1 vitlöksklyfta 1 broccolihuvud 200 g färsk bladspenat
Fräs tillsammans med spenaten i olivolja i stekpanna. Strimla tomaterna och tillsätt till spenatröran. 4-6 PORTUGN 225°NÖDVÄNDIGHETERPAJDEG2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl125 g rumsvarmt smör eller margarin2-3 msk iskallt vattenFYLLNINGca 350 g spenat1/2 rödlök1 vitlöksklyfta1/2 grönsaksbujongtärningca 10 soltorkade tomater1 burk marinerad fetaost (ca 150 g)ca 2 riven ost3 ägg3 dl matlagningsgrädesaltsvartpepparGÖR SÅ HÄRBlanda ihop pajdegen. ca 350 g spenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.