Idag gjorde jag iskaffe eller kaffe frappe som det blir i den här blandningen. Kaffe fanns kvar sedan frukosten och till de båda glasen ovan mixade jag följande
Det ska bli så starkt att sylten gör skäl för namnet Vuxenlingon. Låt sylten svalna och packa den i mindre lådor för infrysning sylten klarar sig inte över +6°C, utan jäser
Klyfta varje apelsin i 8 delar och skär sen bort skalet samt eventuellt störande hinnor. Blanda med alla andra ingredienser och låt dra i 2 timmar i rumstemperatur
I fredags var det min tur att bestämma glass-smak, och då tyckte jag att det var dags för choklad. Ungefär där låg min ambitionsnivå, så förväntningarna var ju rätt höga, om man säger
Jag bjöd på en chokladcréme i går kväll, eller kanske snarare en chokladpudding förvuxna. Jag var lite rädd för att smaksätta chokladcrémen, för jag ville att såväl cognac- som kaffesmakerna bara skulle skymta i bakgrunden i chokladsmaken
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.