Här kommer ett riktigt somrigt recept på kyckling i ugn. Himmelsk gott, rejält med kryddiga smaker. Vill man så serverar man ris eller annat till, men med gurksalsan och en klick gräddfil var det absolut helt tillräckligt
Jag och maken åt i alla fall denna sommarkyckling med god aptit. Idag har vi varit på kalas hela dagen och det har varit korv med bröd och kakor för hela slanten
Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna
SOMMARKYCKLING. Lätt att tillaga i sommarvärmen när du inte vill tillbringa så mycket tid vid spisen. En sallad och bröd räcker gott att servera till denna rätt
Härlig rätt som andas sommar. Kan ätas varm eller kall. 4-5 st kycklingfiléer, ca 500 gSaltlag1 l vatten4 msk salt1,5 msk socker1 st ingefära, liten bit torkad1 st lagerblad1 tsk rosmarin1 tsk timjanTill kokning1 st hönsbuljongtärning1 l vattenÖrtsås2 dl lätt crème fraiche0,5 dl gräslök, hackad0,5 dl dill, hackad0,5 tsk citronskal, rivet1 krm saltpepppar, nymaldkokt potatis, lättkokta grönsaker1
Sommarkyckling4p4 kycklingfiléer1 pkt stekt bacon i små bitar (eller två om man som vi älskar stekt bacon)4 dl grädde1 buljongtärning (jag tog kött)1 pressad vitlöksklyfta1 tsk senap 1 dl gräslök10 cm skivad gurkaStek eller grilla filéerna, salt och peppra
Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna
Sommarkyckling, 4 pers. ♪ ♪♪. det är dans i Folkets Park. Sommar, sommar, sommar, hjärtan skärs i trädens barkJag vill viska i ditt öra, just de orden du vill höra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.