Jo, en kaka med sötpotatis och färska dadlar. Då kakan får mycket naturlig sötma från dadlarna, behövs det inte mycket övrig sötning (jag sötade med ½ msk var av agavesirap och sötströ)
Börja med att lägga ¾ av dadlarna i en kastrull med vatten och socker. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker och tillsätt i smeten tillsammans med resterande grovhackade dadlar
Framme i Närpes för att fira jul med nära och kära, idag har vi bakat Tiramisu & pepparkakscheesecake samt myror, varit en sväng till Halpa-Halli och sen fikat med kusinen på mammas goda dadelkaka
Vänd ner valnötter och dadlar med marinad. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Garnera med strimlad choklad, valnötter och granatäppelkärnor
Man brukar servera dom tillsammans med lite te. (Valfritt, jag gjorde bara med dadlar idag). Blanda sedan jästen med mjölblandningen och tillsätt mjölken sakta tills du får en smidig deg (tillsätt mer mjöl/mjölk om de bevövs - känn efter)
Recept. Maria E. sön, 2013-07-28 07. 57. 60min. (2). Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner mjöl, bakpulver samt frukten och nötterna i äggsmeten
Jag njuter av lite sommarledigt från skrivandet, då det varit ett intensivt år på många fronter. Jag njuter istället gärna av smaksatt vatten, bär och örter gör underverk med smaken
Här har jag svängt ihop en dadelkakamed finhackade valnötter och vanilj. Tål man kolhydrater tycker jag att färska dadlar (med måtta) är en bra ingrediens att baka med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.