Sältan från hummern och beskan från grapefrukten lirar väldigt bra med sötman från honungen. Ramslök är inte helt lätt att hitta, köpte min i somras och den går utmärkt att frysa in
Om man inte ramlar ner i ett dike fullt av ramslöken kan man hitta torkad ramslök på olika matmarknader eller så kan man köpa Reneé Voltaires örtsalt som också har ramslökoch vitlök i sig
Smör, salt, peppar, pressad citron och lite citronsaft rört med så mycket ramslökshack som möjligt. Ramslökens milda, gröna löksmak med ton av vitlök kom väl till sin rätt i kryddsmöret
Strimla ramslöken fint med en sylvass kniv och lägg i isvatten så att den håller sig krispig. Häll omedelbart upp i en kall bunke och smaka av äggcremen med salt och peppar
Pesto medramslök har jag redan lagt upp, nästa recept blir raps- ochramslöksmajonnäs (den gjorde jag idag – magiskt god) och sen tänkte jag göra både ramslökssaltochramslöksolja om det räcker
Idag tänkte jag bjuda er på två recept med färsk ramslök, dels ett örtsmör och dels en pesto. Resten gjorde jag en smakrik pesto av med spenat, mandel och parmesan
Lägg linserna i botten, fisken därpå, strö ärtor och morötter runt samt toppa med wasbigrädden. Temat som inspirerades av ramslök var genomgående även här, dock i kombinatione med wasabi
De blev supergoda och smakrika med en tydlig smak av parmesan och en hint av ramslök. Blanda den mindre mängden rårismjöl med husk, örtkrydda och salt och tillsätt medan maskinen kör på lågt varvtal
Skeda blandningen över ostronen och toppa med lite mer ramslök. Det är lite krångligt att öppna ostronen men det är bara att vara envis, ha en bra ostronkniv och såklart ha tjocka handskar (trädgårdshandskar går bra) på sig fall ifall man skulle slinta med kniven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.