Det blev den godaste lammbog jag ätit, att det dessutom är så lättlagat gjorde inget alls. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Lammbog med benet kvar har långlagats i ugnen med örter och vin för en härligt mustig smak, till bogen serveras ugnsbakade tomater och rostade sötpotatishalvor
Nä, jag köper hellre två kilo lammbog. Lägg ner lammbogen, rör runt och var lite elak mot köttet. Grilla sedan bitarna med lammbog tills dess att köttet är saftigt rosa
Ingredienser ugnsstekt lammbog. en bit lammbog. Lammbogen hade legat i ugnen i ca 4 timmar och var klar men vi var ju tvungna att ha något till och då blev det ugnsrostad potatis och så gjorde jag en fantastiskt god sås av skyn som blivit av lammet
Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. 1-1 1/2 lammbog. Så här gör du. Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan
Vik upp lammbogen och gnid in med honung, vitlök och kryddor. 1 lammbog, ca 1½ kg. Rulla ihop bogen och snitta ett rutmönster i fettkappan med en vass kniv
Men med lite mer pepparstuns i smaken än kålroten var de precis vad jag kände för till helgens gryta, och så hade jag fina skivor KRAV-lammbog från Erikstorps lamm
Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. 1-1 1/2 lammbog. Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan
Vi skålade för underverket och åt lustiga små ostkuber från Ritorno, avnjöt en enkel räksallad och köttade i oss en av Östgötavännerna bortskänkt lammbog vilken jag bräserat i rödvin och serverade med ugnstekta godsaker, sky och yoghurtsås
-) Lammbog är fantastiskt gott att tillaga, kolla tex in det HÄR receptet. Lamm. Mmmm, jag älskar lamm och undrar varje gång jag äter det varför jag inte äter det oftare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.