Lyxpytt till måndagslunch – medtryffelsmör på toppen. Och visst, tryffelolja är fusk och har egentligen inte mycket alls med äkta tryffel att göra, men äkta tryffel kallas inte heller utan anledning för ”den svarta diamanten”… Smakar det så kostar det, om vi säger så, och faktum är att den lilla flaskan med tryffelolja funkar som en alldeles ypperlig ersättare när man vill ha den där fylliga, oförklarligt goda, subtila svampsmaken – och dessutom ha råd att äta resten av månaden också
Skala 4 st vitlöksklyftor och mosa dem med rumstempererat smör. 1. 2. Riv ner sommartryffel alt blanda ner några droppar tryffelolja, salta och peppra efter smak
När smöret i vattenbadet börjat stelna blandas det medtryffelsmöret. För ett antal år sedan lagade vi denna rätt med vänner på nyårsafton och i år var det dags igen
För att få till smakuppplevelsen, severades schnitzlarna med en härlig klick tryffelsmör. Det hela serverades med en enkel sallad på roman, rädisor ooch snabbkokta bondbönor
Till detta serverade jag stekt portabello som också saltades och pepprades och grön sparris som stektes och ströddes med flingsalt och så tryffelsmöret
Servera entrecoten med potatis- och jordärtskockskaka, tryffelsmör, rödvinssky, bearnaisesås, haricot verts samt ugnsstekta körsbärstomater, champinjoner och en kvist färsk timjan
Senare på kvällen blev det middag med majessill och hemodlad färskpotatis, gräddfil och gräslök, följt av grillad finbiff med rostade tomater och tryffelsmör och klassisk avslutning med jordgubbar och vaniljglass
Gnid gärna in det med några droppar olivolja. Rör ner smör och tryffelsmör. • Garnera rätten med tunna skivor färsk tryffel (om du har någon) och servera
Saltbakad rotselleri medtryffelsmör. De har blivit duktiga på show vid bordet med flambering och oväntade bonusnummer men det är framförallt tekniken som känns lite avstannad
Halstrade pilgrimsmusslor med ärtkräm och forellromEn förrätt som är enkel att tillaga och som verkligen har det lilla extra – pilgrimsmusslor, tryffelsmör och forellrom
Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen. På våren blir det ramslökssmör, på vintern tryffelsmör, schalottenlökssmör eller smör på rostad vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.