Smält smöret och vispa ägget poröst med elvisp. Gör samma sak med resterande maräng. Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en fast maräng
Stryk eller spritsa på resten av grädden och garnera med jordgubbar ochhallonen som är kvar. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och blanda runt med en slickepott, inte vispa
Smält smöret och vispa ägget poröst med elvisp. Gör samma sak med resterande maräng. Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en fast maräng
Den här tårtan gjorde min mamma varje år till skolavslutningen så jag och kompisarna fick börja sommarlovet med att kalasa på glass, maräng, grädde och jordgubbar i sommarsolen - finns det något bättre att göra en solig sommardag
Jag tänkte dela med mig av receptet på midsommartårtan vi åt i helgen. Caroline hade gjort den här finingen och receptet kommer från Coops fina medlemstidning Mer Smak
Dekorera med jordgubbar, färsk mynta, maränger och blommor eller vad du känner för. Men oftast gör man den i långpanna, delar den på mitten och fyller med grädde och bär och bjuder på när det är stora kalas på gång
Fläder, jordgubbar, Midsommar, Sommar. Hallonoch nougat i ljuv förening. Gräddtårta med jordgubbar är ju en svensk sommarklassiker och avnjuts allra bäst utomhus
Lime curd (ca 3 dl)1,5 dl strösocker 2 ägg (stora) 3 limefrukter, saft och skal från (ca 0,75 dl saft) 50 g smör, rumsvarmt, i kuber. Fyllning och dekoration6 dl vispgrädde 2 msk strösocker (eller efter smak) 500 g jordgubbar 1 dl lime curd (se ovan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.