Tillsätt resten av vattnet, kokosmjölken, buljongtärningarna och potatisen. Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Låt koka någon minut och red av med vetemjöl eller maizena. Servera med basmati eller jasminris. Slå på vin, kycklingfond eller buljong, kokosmjölkoch grädde
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttigkokosgräddeoch mjölk ger en medelmåttig curry så köp hög kvalitet. 2-3 msk grön curry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. 250 ml kokosmjölk. 4 kaffir lime blad Dela bladen i två på längden och ta bort mittstjälken. 4 kycklinglår skurna i små bitar. 4 äggplantor "golfboll" Skär dem i två om medelstora i fyra om stora. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
En krämig nudelwok med hetta från chili och currypasta men fortfarande krispiga grönsaker. Normalt sett när jag lagar asiatiskt, blir det endera en gryta medkokosmjölk som serveras till ris, eller en nudelwok med en sojabaserad sås
Forma till biffar och stek på medelvärme. Blanda samman allt med en slev. Grönt mos (ungefärliga mått). Biffarna fick en bra blandning mellan stark curry och söt kokos
Strimla en kycklingfiléoch lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. 1 kycklingfilé. 1 burk kokosmjölk
Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar. Blanda curryfräset med crème fraichen och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.