Vilken fantastisk vinterdag jag vaknade upp till. Jag gjorde det ofta i min mormors kök, satt där och drack saft och lyssnade på hennes spännande berättelse med stora ögon och njöt av en nöttopp
Dagsgammalt surdegsbröd kan med fördel skäras i kuber och röras ned i soppan innan den ska serveras. Av den ursprungliga linssoppan från Ustica står inte mycket att finna, säkert hälften av ingredienserna saknades, men det var ändå denna soppa jag hade i åtanke när jag gjorde något av det mest tillfredställande man i mitt tycke kan göra i sitt kök - jag tog av det som fanns hemma
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Pensla med 2,5 msk olivolja
Idag lagar jag min älskade "röd morotssoppa" med fetaosttärningar att toppa med. Pannkakor med sylt och vispgrädde blir det därefter - det är ju torsdag
Servera soppanmed en bit gott bröd. Till på köpet fick jaguppmaningar om att inte ge henne äppeljuice och jag kände mig som en dålig mamma (för äppeljuicen alltså, inte för att hon skrek
Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter
Ha i det rökta paprikapulvret och smaka av soppanmed lite salt och svartpeppar. Det har faktiskt varit så illa så att jag inte orkat hålla mig upprätt några längre stunder (helt bedrövligt tråkigt att bli sjuk under årets hittills varmaste dagar)
Jag serverade soppanmed ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Soppälskare som jag är så gjorde det mig inte ett dugg
Soppan är lätt lagad trots den långa listan med ingredienser, där du hittar alla goda inhemska grönsaker som blomkål, morötter, palsternacka eller selleri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.