Morötter är goda precis som de är, rårivna eller bara kokta med lite salt - för att inte tala om pressade till juice - men ibland kan det ju kännas roligt med lite omväxling
Vi har ätit den både till ugnsbakad lax med marinerade räkor och till marinerad fläskytterfilé. Idag tänkte jag försöka fresta er med en somrigt grön sås som passar till det mesta
Idag tänkte jag bjuda er på två recept med färsk ramslök, dels ett örtsmör och dels en pesto. Sen en plastpåse eller skål med lock eftersom allt i kylskåpet annars kan lukta ramslök
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om
Det här grundreceptet innehåller en hel del ägg, så om du vill göra det veganskt så rekommenderar jag dig att kanske smula sönder lite silkestofu och blanda ner istället tillsammans med lite extra maizena i dressingen för konsistensen
Låt gratängen stanna till några minuter, och servera den sedan med valfria tillbehör. Om du hoppar över morötter och ärtor och i stället ökar på med andra "tillåtna" grönsaker passar gratängen även dig som äter enligt LCHF
) och fylla dom med en massa god sallad så blir dom riktigt mättande också. Man kan enkelt göra goda vegetariska wraps med rostade kikärtor (som är sååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.