Grillet var gott som tusan, ölen smakade bra och solen var precis lagom varm. Fick med mig lite allt möjligt hem, bland annat en stor och fin mortel och riktiga weissbierglas
Jag tolkade det här med kycklig lite småfritt, men tänkte att oumph ju är ganska likt kyckling, och framförallt med kikkomansoja som inte färgar vegoköttet så mycket så blir slutresultatet ganska likt ett spett med grillade kycklingbitar på
Mer passande hade kanske en mustig köttgryta vart i stället. Otroligt gott i alla fall och mycket smidigt att förbereda det mesta fram till momentet då paketen ska in i ugnen ( eller på grillen där det passar lika bra att göra dem)
Kan rekommendera denna, smaken var riktigt gräddig och god. smör att smörja formarna med. Potatissallad, mangosalsa, sallad eller grillad halloumi med nektarin och pinjenötter etc
Smaka av soppan med salt & vitpeppar samt ev. Salt & vitpeppar från kvarnGott till. Fräs den gula löken, prurjolöken och vitlöken i smöret, tillsätt curryn och låt fräsa mjukt och glansigt på svag värme
Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Mixa till en jämn smet. Skär av stjälkänden på auberginerna, dela dem på längden och skär skåror i köttet
Skär köttet i små bittar. Bryn köttetoch lägg över det i en gryta. Skala rotsaker och potatis. Fräs sedan lök och rotsaker och lägg dem efter hand i grytan
Jag gjorde också garlic butter alltså vitlöcksmör så det gör man om man tar sitt smöroch tar vitlök och har vitlöks press och pressar ner i smöret i en skål och blandar runt sen är det klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.