När jag kikade ner i fiskdisken inför fredagsmiddagen så hade de ett bra erbjudande på färsk MSC-märkt torskrygg som var för bra att inte slå till på och då passade lösningen med fiskpaket utmärkt
Lägg oxkinderna i lergrytan fyll på med grönsaker, kryddor och vätska. Red av med maizenaredning. Skiva upp köttet lägg på garnityren, servera med kokta potatis och såsen
Tänker ni fira lillördagen med en drink. ) men jag såg att det finns ispåsar, ni vet sånna som man brukar göra is med, fast i variant krossad is så de måste jag ju testa
Krydda med salt och peppar. Späd med grädden och låt allt koka upp. Späd eventuellt med mera grädde. Putsa fläskfilén och skär den i ca 2-3cm tjocka skivor
Igår serverades köttet tillsammans med en krämig potatisgratäng (recept), god sallad med mycket vattenmelon och fetaost och den goda djävulssåsen (recept)
Som tur var hade vi ju litet av ett proffs som ledsagare med oss - Anders berättade glatt att han var litet av ett hockeyproffs då han var tolv, ja inte att han åkte i något direkt lag, men hemma på gården
)Nu blev det i stället en spännande variant av broccolipaj med vitlök och soltorkade tomater. Skölj av och strimla de soltorkade tomaterna och lägg ner det i de förgräddade pajskalet tillsammans med den kokta broccolin
Helgen blev visst tyst här, jobbat och inte riktigt haft något "nytt" att dela med mig av. Men först vill jag dela med mig av min första test av ett nytt recept från Lana - Ryskadockor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.