På helgen äter vi alltid lite extra gott. Nu när hösten smyger sig på älskar jag grytor och soppor. Lägg fläskfilén i botten av en form, höll över såsen och strö på grönsakerna
Visserligen kanske man inte behöver äta stek med potatis och gräddsås, men själva principen att äta något lite festligare och kosta på sig dessert och fin dukning, tilltalar mig
Här följer menyn. Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen
Vi håller fortfarande på med att laga sådant vi inte brukar äta och idag åt vi denna soppa jättegod och smidig att tillaga (smidig för att Micke fixade den
Men dess för innan hade vi fått njuta av en otroligt god meny med snittar innan och champagne. -) Men det spelar väl inte så vansinnigt stor roll när de ändå är lediga
Innan receptet - här kommer veckomenyn. -) Varm är den riktig kladdig och god men jag tycker nog ändå att den gör sig bättre om den får vila i kylskåpet ett dygn
Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Har ni inte testat risoni så kan jag absolut rekomendera er att göra det. Sambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.