11 del
Lime blandsaft 1 del apelsinjuice 2 delar fruktsoda grön karamellfärg frysta små gröna vindruvor kolsyreisLägg vindruvorna i frysen några timmar innan bålen ska serveras. Blanda juice, saft och fruktsoda och droppa försiktigt i karamellfärg tills bålen är häftigt illgrön. Lägg i kolsyreis så att det ryker om bålen. Servera genast! OBS! Vi vill göra dig uppmärksam på att kolsyreis är -78° kall och orsakar brännskador vid direktkontakt mot huden. Använd handskar och låt inte barnen hantera isen. Det går utmärkt att dricka bålen eftersom isen blir till kolsyra i vätska. Isen går inte att förvara i frysen någon längre tid. Den dunstar ca 30% per dygn, så den måste införskaffas i sista stund före kalaset.
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Om jag skulle ändra på något så kanske jag skulle försöka justera sältan lite. 4 middagsportioner. 1. Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken
Framför allt är det också en rejäl dos antioxidanter via den mörka chokladen vilket passar perfekt i samband med träning då fysisk ansträgning innebär en extra belastning på immunförsvaret
Vispa samman alla ingredienserna för plättarna till en slät smet. Receptet är utan konserveringsmedel och om sylten skall förvaras under längre tid kan den frysas
En av våra ”närboende” gav oss en flaska förra veckan samt även receptet, det var en svart vinbärsjuice som skall intagas ur ett litet glas varje morgon
Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning. Jag tycker det är för enformigt att sleva i sig en och samma konsistens och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.