Spagetti frutti di mare
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • cirka 300 g spagetti
  • 11/2 dl olivolja
  • 11/2 röd spansk chilifrukt
  • 13 vitlöksklyftor
  • 11 knippe bladpersilja
  • 1250 g cocktailtomater
  • 12 dl vitt vin
  • 1 salt, peppar
  • 1500 g blåmusslor
  • 1500 g hjärtmusslor
  • 1150 g skalade räkor
  • 14 små kokta havskräftor
  • 112 räkor med skal
  • 1 persilja
  • 1 citronzestKoka spagettin i rikligt med saltat vatten, 1 minut mindre än angiven koktid. Låt den rinna av i ett durkslag.
  • 1 Kärna ur och hacka chilin, skala och hacka vitlöksklyftorna, hacka persiljan och dela tomaterna.
  • 1 Kontrollera att alla musslor är hela och sluter skalsköldarna. Skölj musslorna, lägg eventuellt hjärtmusslorna i saltat vatten 1 timme och skölj dem därefter.
  • 1 Fräs vitlök, chili och persilja i olja utan att det tar färg, i en stor vid gryta på medelvärme, cirka 3 minuter under omrörning.
  • 1 Tillsätt vinet och låt det koka upp på hög värme. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Lägg ner blåmusslorna och lägg på locket och låt koka, cirka 5 minuter, tills de öppnar sig. Ta upp musslorna med hålslev. Är det någon mussla som inte öppnat sig – kasta den!
  • 1 Tillsätt tomaterna och hjärtmusslorna. Rör om och koka tills de öppnar sig.
  • 1 Vänd ner spagetti och skalade räkor och låt det bli varmt. Fördela i varma djupa tallrikar och lägg blåmusslor, havskräfta och oskalade räkor på tallrikarna. Garnera med persilja och zestat citronskal.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.