1 citronzestKoka
spagettin i rikligt med saltat vatten, 1 minut mindre än angiven koktid. Låt den rinna av i ett durkslag.
1 Kärna
ur och hacka chilin, skala och hacka vitlöksklyftorna, hacka persiljan och dela tomaterna.
1 Kontrollera
att alla musslor är hela och sluter skalsköldarna. Skölj musslorna, lägg eventuellt hjärtmusslorna i saltat vatten 1 timme och skölj dem därefter.
1 Fräs
vitlök, chili och persilja i olja utan att det tar färg, i en stor vid gryta på medelvärme, cirka 3 minuter under omrörning.
1 Tillsätt
vinet och låt det koka upp på hög värme. Smaka av med salt och peppar.
1 Lägg
ner blåmusslorna och lägg på locket och låt koka, cirka 5 minuter, tills de öppnar sig. Ta upp musslorna med hålslev. Är det någon mussla som inte öppnat sig – kasta den!
1 Tillsätt
tomaterna och hjärtmusslorna. Rör om och koka tills de öppnar sig.
1 Vänd
ner spagetti och skalade räkor och låt det bli varmt. Fördela i varma djupa tallrikar och lägg blåmusslor, havskräfta och oskalade räkor på tallrikarna. Garnera med persilja och zestat citronskal.
500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten
400 g gnocchi ( som en öppen snäcka) 500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor 12 champinjoner, dela i kvartar 1 dl strimlade soltorkade tomater i olja, strimla 8 cocktailtomater, delade i kvartar 10-15 färska basilikablad, finstrimla 1,5 dl riven
Rör ner vetemjölet och späd med varm mjölk under ständig omrörning, lite i taget. Tillsätt hummerfond, purjolök, kräftstjärtar, musslor, räkor, krabba och dill
Häll av vattnet och blanda spagettin med såsen. Det är alltid ett bra tecken när kockarna gormar på italienska från köket och den här Fruttidimare var grym
1 tsk timjan (använde dill). 1 tsk timjan (använde dill). Nu har leken skicka vidare gått runt ett varv. Det har varit en kul resa att se vad alla skickat vidare till nästa och vi borde absolut starta en ny runda snart
Dela och skiva fänkål, men spara fänkålsdillen till garnering, Soutera alla grönsaker i oljan. Koka samtidigt pastavattnet med salt och koka pastan al dente
Min pizza blev fruttidimare med mycket vitlök, musslor, räkor och färska tomater, min man fick en med salami, färska örter och båda med min hemodlada, torkad tabasco som gjorde pizzan både god, stark och vacker
Jag hade visserligen inga riktiga blåmusslor eller stora räkor och jag fundilerade lite på om en italienare någonsin har sett en crabfishpinne, men tomatsåsen blev väldigt bra och färsk pasta höjer alltid en rätt avsevärt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.