Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i spaghettin och koka enligt anvisningen på paketet.
Vispa under tiden ägg och grädde skummigt. Rör ner hälften av den rivna osten.Strimla det rökta fläsket/bacon.
Lägg Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
När matfettet tystnat och blivit brynt - lägg i fläskstrimlorna/bacon och stek fläsket knaprigt. Låt vitlöken fräsa med i slutet. Ta upp fläsket ur stekpannan och håll det varmt.
Häll av vattnet från spaghettin genom ett durkslag och lägg över i en uppvärmd serveringsskål. Häll över äggsmeten och vänd hastigt ner den i pastan så att äggen inte hinner stelna.
Blanda ner fläskstrimlorna och mal rikligt med svartpeppar över. Servera med resten av osten.
En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
400 g spaghetti 4 äggulor 200 g pancetta 30 g pecorinoost, finriven 30 g parmesanost, finriven (gärna lagrad minst 16 månader) svartpeppar, nymalen salt
Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten. Här har jag använt mitt vanliga recept på carbonara och ersatt bacon med soltorkad tomat och oliver
Koka Spaghettin al dente i rikligt med vatten. 400 g Barilla Spaghetti. Skär baconen i små tärningar. Vispa äggulor i en bunke och tillsätt den rivna osten
Carbonara är min favorit pastarätt. Jag beställer aldrig carbonara när vi äter ute. 300 g spaghetti (idag bavette)150 g skinka skuren i tunna bitar2 ägg1 dl grädde (det kan vara mera om man så vill)nyriven parmesan salt och svartpepparen liten gul lök och ev. 300 g spaghetti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.