Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billigaingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portionvitkålssallad och rivna morötter
Häll upp vatten i en kastrull och koka pastan tills den är mjuk. Hacka lök, bacon och körsbärstomater, stek dem på medelvärme i en stekpanna och häll sedan över grädden
Idag blev det en jättegod söndagsmiddag, kyckling med champinjonsås. Såsen gjorde jag som jag brukar, idag med färska champinjoner eftersom jag hade det hemma, men ta den svamp du gillar och har tillgångtill
The post Spagettiigräddigtomatsås appeared first on Kryddburken. Ett lyft för smaklökarna är denna härligatomatsås som fått puttra ihop med en skvätt grädde
spaghetti. Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Meat free Monday är en bra idé. Det blirintealltid måndag, men minst en vegetariskmiddagi veckan tycker jag är en god ambition, både för hälsan och miljön
”Det är många som, okunniga om matlagning, förfäras över vitlök enbart för att de känt stanken av den på andedräkten tillhörande någon som ätit den rå eller dåligttillagad”, skriverArtusiiinledningentill receptet på tomatsås, som han kallar spaghetti alla rustica
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
spaghetti med tomatsås och vinkokta musslor. Tomatsåsen kan du göra långt i förväg, det mår den bara gott av men musslorna kan du vänta med tills gästerna har anlänt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.