En snabblagad favorit…ännu en sås som man hinner göra klart medansspaghettin kokar. Krydda med salt, peppar och lite citronsaft och när spagehttin kokat färdigt, häll över den i stekpannan med lite av kokvattnet
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt
Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen en timme innan servering. Räkormed sting. Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt
Vi stekte till några stora räkoroch kryddade med vitlök, chili och lime. Smaka av med salt. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlöken och pressa i limen
Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Smaka av med salt. Lägg i bambuskott, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och fisksåsen och stek ett par minuter
Jag valde att smaksätta mina räkormed chili, vitlök och persilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
I år har det gått bra med citrongräsodlingen så vi bestämde oss för att marinera räkormed skal i sweet chili och citrongräs och det blev mycket goda lite klibbiga räkor
Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.