11 stor
gul lök 2 klyftor vitlök olja, till stekning 1 dl vitt vin (kan uteslutas) 1 burk passerade tomater 2 burkar Abba tonfisk i sås - Grillad paprika 1 tärning grönsaksbuljong 2 tsk dijonsenap 1 tsk torkad oregano/basilika salt och peppar basilika, garnering citronzest, garneringKoka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Skala och hacka gul lök. Fräs mjukt i en stor kastrull tillsammans med lite olja och pressad vitlök. Slå över det vita vinet och låt koka in i ett par minuter. Tillsätt passerade tomater, tonfisk, buljong, dijonsenap och oregano eller basilika. Låt koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med basilika och lite citronzest.
späd ev med lite mer vätska. Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond. Låt allt puttra ihop några minuter, späd ev med lite mer vätska (vatten eller mjölk//grädde/creme fraiche)
Ugnsgratinerad med ananas och ost, bräckt i stekpanna eller i gratäng med potatis och purjolök är några varianter men jag tänkte tipsa er om två nya rätter, bland annat den här som blev väldigt omtyckt här hemma
Denna härliga pasta får en saftig smak av champinjoner i kombination med rökt skinka och grönsaker. Smält matfettet i en stekpanna och fräs upp lök och vitlök på medelvärme tills den är mjuk
Börja med att rosta cocktailtomaterna. med färsk eller torkad rosmarin. Lägg de avsvalnade långsamrostade tomaterna i en burk med tättslutande lock och ställ dem i kylen om du inte ska använda dem direkt
Blanda krabbröran med nykokt spaghetti och servera genast. Skaldjurssäsongenär här med besked. Hummerpremiären gick av stapeln förra måndagen och jag följer med spänning dagsrapporterna om vem som lyckats få några bjässar i tinorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.