Ostsåsen blir god som den är men den blir ännu bättre med dessa godsaker. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Jag ska börja med att förklara vad smältosten är till för, det är nämligen så att smältost innehåller enzymer som gör att osten inte blir helt fast i rumstemperatur, vilket är effekten vi är ute efter
Om ni liksom jag är hemma med barnen så vet ni att snabbt och enkelt är prio. Det är inte alltid man har tid, möjlighet eller ork att göra allt från grunden och som sagt med sunt förnuft kommer man långt
Slå på såsen, krydda och servera med nykokt pasta. Jag ville göra en hemgjord ostsås men fuskvarianten var bara för lättillgänglig för att det skulle ske
Det är inte mycket som inte blir gott med parmesanost och färsk vitlök, men just spaghettipumpan smakar så otroligt att animaliska produkter (bortsett från parmesanosten då) inte saknas det minsta
Toppa gärna med lite paprikapulver och servera med en god sallad. En helt vegansk maträtt, en vegansk ”ostsås” som man kan ha till makaroner eller pasta
Det går förstås bra med annan pumpa än spaghettipumpa också. Det blev en ganska rejäl bit pumpa kvar sedan jag hade gjort min vegetariska pumpa- och morotsröra häromsistens, och den bestämde jag mig för att baka i ugnen och servera tillsammans med en innehållsrik och grönsaksförstärkt köttfärsröra
Recept. Birgitta Strandh. lör, 2013-10-12 17. 14. (0). värm creme fraich och grädde, lägg i buljongenrör ner osten försiktigt och när den smält slås såsen över gratängen
Relativt lätt att odla är den med, och om man lagrar den i rätt temperatur (inte för kallt. Pensla köttsidorna av pumpahalvorna med lite olivolja och lägg sedan halvorna med köttsidan nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.