Det finns naturell och smaksatt kvarg, fast kvargoch flytande kvarg, med tillbehör (bär/sylt, torkad frukt, müsli, nötter, mm) inkapslat i locket eller liggandes på botten och utan tillbehör, smaksatt kvarg utan tillsatt socker, kefir, kesella, ja listan kan göras lång
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min
Tzatziki är för övrigt något som är väldigt underskattat, för tar du bort momentet att yoghurten skall stå och rinna av i typ hundra år och istället ersätter den med kvarg så går det liksom väldigt fort
Rör sedan i kardemumma, saffran, socker, matkvarg, salt, smöret och hälften av mjölet. Arbeta degen på mjölat underlag och kavla ut en tredjedel åt gången
Lägg upp kvargoch hallon, toppa med chiafrön. Njut av en smakrik och näringsfull frukost. Kvarg med hallon och chia (2 personer). 4 dl kvarg. 4 dl kvarg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.