Härligt kryddigt och med dofter av rosmarin, chili och timjan. Stoppa ner chorizon mellan grönsakerna. Till detta serveras klyftpotatis och en medelhavsinspirerad yoghurtsås
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Stek persilja tillsammans med vitlök i olja tills den blivit lätt gyllene
Funkar oxå hur bra som helst som en ensamrätt till lunch med lite sallad vid sidan. Jag lovade er fler recept från vår tapaskväll i fredags och här kommer receptet på tortillan- den spanska omeletten
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Vispa upp äggen, salta och peppra och häll över grönsakerna i pannan. Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Lägg ner kycklinglårfiléerna, rör runt och låt ligga medan du förbereder grönsakerna. En mustig kycklinggryta med smak av rostad paprika och tomat som serveras tillsammans med ett gyllengult saffransris
Lägg i kastrull och täck med vatten, häll på en matsked salt. Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer
Servera genast med kokt ris och lite soja. Woka grönsakerna hastigt och rör hela tiden. Tillsätt spenaten under omrörning när grönsakerna börjar mjukna
Spansk sangria med rom kallas vi det enkelt sangriasreceptetet som vi ofta laga hemma, har vi lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.