Spansktortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Det är tortilla, spansk potatisomelette. Jag har utgått ifrån hans ”äggstanning” och lagt min egen twist på den, utifrån hur jag brukade laga mina egna äggbaserade tortillas innan jag blev vegan
2 st spanska pepparfrukter. Torillan räcker till 10 personer om den serveras som förrätt. Severar man den som lunchrätt/middag så räcker den till 4 personer
Först skala av potatisarna och tärna dem i fingerstora bitar. Man ska egentligen fritera dem i en fritös men själv tycker jag att då luktar det olja i hela huset
Læg igen låg på og lad den spansketortilla bage på komfuret i 30 minutter – temperaturen skal være mellem lav og middel. Efter 30 min har tortillaen fået en fin stegeskorpe og hvis den stadig er lidt utilberedt på midten kan den evt bages færdig i ovnen ved 175 grader varmluft i 5-10 minutter
Spansktortilla som är helt äggfri, m. Tortilla, omelett med lök & potatis, är en nationalrätt i Spanien & serveras både som huvudrätt men kanske framför allt som tapas
Tortillan bör vara ett par cm hög. Efter ett par minuter när undersidan börjar få färg, så kommer det enda svåra momentet… att vända tortillan i pannan
Knäck äggen i en skål, du väljer själv hur mycket ägg du vill ha i. Har du i 2 st så blir det mer potatissmak, har du i 4 blir det mer som en omelett, jag har i 4 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.