1 nymald
vitpepparSparris1. Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. På den gröna sparrisen är det lätt att bryta av. Skala med potatisskalare bort det hårda skalet på den vita sparrisen, börja strax under knoppen där fjällen slutar. Grön sparris behöver som regel inte skalas. Är den grov kan du skala den nedre delen.2. Koka upp vatten med 2 tsk salt/liter samt socker och smör i en låg vid kastrull. Om du använder vit sparris, tillsätt även ett par teskedar citronsaft. Lägg ned sparrisen i kastrullen och låt den sjuda sakta under lock tills den är mjuk. Det tar cirka 10-15 minuter för vit sparris och 3-5 minuter för grön sparris. Känn alltid med sticka och se till att den inte blir överkokt. Ta upp den och låt den rinna av på en handduk.Sås3. Vispa samman äggulor och vatten till en tjock kräm över hett vattenbad eller över svag värme. När äggkrämen tjocknat, passa noga och vispa hela tiden, ta kastrullen från värmen och vispa ner det rumsvarma smöret klickvis.4. Smaka till sist av med pressad citron, salt och vitpeppar. Håll såsen varm över ljummet vattenbad fram till serveringen.
Smaksätt med vitpeppar, cayenne och salt efter smak. Börja med att koka sparrisen i saltat och sockrat vatten med citron i cirka 3 minuter. Lägg upp sparris och Hollandaise och toppa med forellrom och gräslök 500 g sparris
Båda kunde tänka sig kokt sparris och hollandaisesås men då maken dyrkar lax samtidigt som jag inte alls är sugen på det så knaperstekte jag lite bacon till mig
Vit sparris är också god medhollandaise sås. Den gröna sparrisen är en svensk sommarklassiker. I detta receptet serveras den medhollandaise sås och nötter
Tillbehör1 knippe grön sparris (eller vit sparris) 500 g räkor med skal 1 ask fältsallad, sköljd 2 kvist dill, till garnering. Hollandaisesås3 msk vatten 3 msk citron, saft 1 schalottenlök, finhackad 3 äggula 200 g smör, skirat salt vitpeppar några droppar worcestersås
Skär bort det nedersta hårda på sparrisen och dela resten i lite mindre bitar. Den här lättgjorda och goda fisksoppan passar bra nu när färskpotatisen äntligen börjar bli klar i vårt potatisland - även om det går bra med "gammal" potatis också
Servera med stekt sparris och hollandaise, potatis till den som vill ha. Det serverades fisk med veckosallad och en god sås på Bulleri i torsdags när jag hade min föräldratjänst, och då föddes idén till det här
Rökt lax medsparris och brynt hollandaiseDu behöver. Lägg i den vita sparrisen, koka i tre minuter, ta sedan av pannan från spisen, låt sparrisen svalna i spadet med lock på
Servera med salladen, sparrisen, de pocherade vakteläggen, stekt bröd och ringla hollandaisen över. Halstrad röding, hemslagen citronhollandaise, sallad och blommor, stekt bröd och vit sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.