100 g mandelspån 400 g pasta 8 vita sparrisar, färska 50 g smör 3 dl grädde 0,5-1 tsk salt (beroende på hur salt buljongen är, börja med mindre och smaka av innan servering) 1 citron 1 grönsaksbuljongtärning 1 cm parmesanost 1 kruka färsk körvel
Jag har redan ett liknande recept i arkivet men detta med rikligt med vitlök och en skvätt vin smakar helt annorlunda och lite mer medelhavskt på något sätt
Lyft över kycklingen till formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Strö på lite salt och servera. Trä upp dem på spett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter. 1 msk plockade färska timjanblad. 1 msk färskpressad citronsaft
I den här marinaden har jag olja och soja som bas och kryddat med vitlök, timjanochcitron. Fläskkotletter går många gånger att hitta till bra pris ochmed en god marinad blir det en god köttbit att lägga på grillen
Skär citronen i skivor och lägg över sötpotatisen. Strö på torkad timjan, salt och peppar. Skala sötpotatisen och skär den i stavar, fördela på en ugnsplåt
Serverad med gröna bönor, nypotatis och en reducerad skysås med smör är detta en rätt med löfte om sommaren, vilket passar lika bra nu som i augusti när sommaren verkligen är här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.