Fram tills dess får vi nöja oss med att köpa sparris i butiken. Vi brukar oftast bara förvälla sparrisen och käka den med lite smör och salt, enkelt men supergott
Lägg ca 1/3 av sparrisbitarna i en mixer tillsammans med fraichen och kör till en puré. Späd med buljong i omgångar under omrörning och låt riset puttra klart tills vätskan är borta och riset mjukt ca 15 minuter
Gremolata är som en italiensk klassisk örtröra typ. Gremolata. Den görs ofta på persilja citronskal och vitlök och serveras gärna till osso buco milanese
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Det hänger ihop med min rosacea. Just denna gremolata passar bra till att lägga på pizzabotten innan toppingen ska på eller varför inte blanda ner som pesto till din grönsakspasta/nudlar
Pressad potatis, sallad och en klick créme fraiche smaksatt med vitlök. Tillsätt kapris, pressad saft från ½ citron, blanda allt med finhackad persilja och olja
Låt ligga kvar i grytan med lock på. Fyll på med vin och buljong/vatten löpande och rör. Det kan behövas mer vätska om det börjar bränna fast så fyll på med valfri vätska
risottoris (jag köpte detta eftersom det på baksidan stod att det var förkokt och därmed typ omöjligt att inte lyckas med), grönsaksfond, parmesan, sparris, vitvinsvinäger, scharlottenlök plus smör, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.