Lägg över fräset i pajskalet tillsammans med tomater och basilika. Smula över fetaosten. Pajdeg1 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl1/2 dl smör1/2 dl kesellaFyllning1 paket fryst bladspenat (250 g)1/2 gul finhackad lök2 msk olivolja12 hackade soltorkade tomater2 dl färsk hackad basilika100 g fetaost2 ägg2 dl mjölk1 dl lagrad ost1/2 tsk saltsvartpeppar1. Arbeta ihop pajdegen med fingrarna eller i en matberedare2. 100 g fetaost
En intensiv helg med alldeles för lite bloggande är nu över och en ny arbetsvecka är här. Efter en titt i frysen bestämde jag mig för en spenatpaj à la lchf, dvs utan pajbotten
Det här är en fantastisk spenatpajmed extra ost. Det här skulle bli Sveriges bästa spenatpaj. Med lite inspiration från de färdiga micro-pajernas innehållsförteckning valde vi några ingredienser och skyndade oss hem för att sätta igång
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihop och skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.