Först ut är några superenkla små filodegsrullar. Då drar det äntligenigång och vi får den här veckan börja presentera våra smårätter jag skrivit om tidigare
Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen ibitar (kvadrater). Stek i ugnen 45 minutertills den fått fin, gyllene färg. 500 g färsk filodeg. 5 dl kolsyrat mineralvatten
Vi börjar med den som är närmast originalet – även om det då inte ska vara filodeg…. Idag spenderade jag och Lukas en härligvinterförmiddagiskidspåreti Hallby, verkligenfantastiskt
Lägg två filodegsarki botten av en ugnsform. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt. Ta sedan ett filodegsark och skrynkla ihop det försiktigt med handen
Ägget gör att det klistrarihop. Ingredienser - 1 paket filodeg (finnsifrysdisken)- 2-3 dl rivensmakrik ost - 1 äggHur gör man. 1) Sätt ugnen på 200 gr och ta fram filodegen från frysen2) När degen tinat så veckla it den försiktigt. Jag brukar dela det en gång på mitten och ta 2 ark per rulle. 3) På de ark som du plockat loss strör du ost diagonalt från hörn till hörn. 4) Vikihop som en triangel, pensla ramen igen och Rulla ihop tvärs över. 5) Pensla pinnarna med ägg innan de åker ini ugnen. 6) Nu glömde jag ta tiden senast men låt de stå innei ca 10 min eller tills de blir gyllenbruna. 1 paket filodeg (finnsifrysdisken)- 2-3 dl rivensmakrik ost -. 200 gr och ta fram filodegen från frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.