Tidigare idag gjorde jag äntligen spenatsoppa, en stor favorit iallafall hos mig. ENKEL SPENATSOPPA. När jag studerade i Vasa mellan 16 och 18 hade jag alltid ett paket frusen spenatsoppa i frysen, har inte hittat färdig gjord spenatsoppa i frysdisken i Sverige men i Finland finns det i portions förpackning
Spenatsoppa är en av de godaste soppor jag vet. För mig är det ett måste att servera soppan med mjukkokta ägghalvor och en söt och god limpmacka med ost och paprika
Spenatsoppa med ägg och nybakade naan-bröd. Som ett led i mina försök att äta mer vegetariskt och även billigare mat som soppa blev kvällens middag spenatsoppa med ägg
Spenatsoppa är både lätt att göra, nyttigt och framför allt riktigt gott. 2-3 msk olivolja. 1-2 krm kajenpeppar. 2-3 dl grädde. Låt småkoka i 10-15 minuter. 2-3 msk olivolja. 1-2 krm kajenpeppar. 2-3 dl grädde
Sejfiléer med tomatpesto - och skjuts in i ugnen. 600 g torsk, sej eller annan vit fisk, MSC-märkt. 3-4 msk tomatpesto. 600 g torsk, sej eller annan vit fisk, MSC-märkt. 3-4 msk tomatpesto
Fler av mina Lunch/Middags-tips hittar ni HÄR. På bilden ovan syns en rätt som vi ofta äter här hemma. Dels för att det är supergott men även för att det går snabbt att svänga ihop, ingredienserna är lätta att hitta ekologiska och till ett bra pris
Har man ingen termometer, ca 20-25 min. 2-3 msk tomatpuré. 2-3 msk olivolja. 1/2-1 påse Taco/Burrito spice mix (tex Buffalo Ranch)Salt + peppar. Sätt crock poten på ”Low” i 8-10 timmar. ca 7-8 timmar i 100°C). 20-25 min Servera med grönsaker och rostad sötpotatis. 2-3 msk tomatpuré. 2-3 msk olivolja. 1/2-1 påse Taco/Burrito spice mix (tex Buffalo Ranch)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.