Alltså…nailed it. Har vid flera tillfällen funderat på att göra egen mandelmassa, oftast i samband med att jag får för mig att baka semlor eller liknande
Jag tröstar mig med denna matiga, mulliga soppa, kurar därefter ner mig under en filt i soffan och fortsätter drömma om spirande gräs, vårblommor, solsken och tunna skor,
Glad Valborg allihop. Hoppas att solen skiner på er idag och att ni inte behöver frysa alltför mycket. Valborg kommer för min del att firas i Göteborg med fina vänner – meny och tidsplan saknas dock helt, det ni
Alltså det är värsta semlehysterien i landet just nu. och jag ska inte vara den som inte har den. Jag äääälskar semlor, verkligen, alla dess former, så nu måste jag springa land och rike runt för att testa wrap-semla, hamburgesemla, stripssemla, korvbrödssemla
Efter lördagens middag blev det en smarrig liten kruka med jord och en spirande växt. Mums. 4 port50 g Marabou Premium mintchoklad (ca 30g kolisar/100g) 1 äggula1 1/4 dl gräddeGarnering
Formar. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Ju mindre degen knådas, desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen med fingrarna till ett 5 mm tjockt skal i smorda mazarinformar, ca 6 cm i diameter
Förra helgen var vi i Vislanda och hälsade på vänner. Vi åt och drack gott, blev uppassade som kungar. På lördagen besökte vi Huseby bruk och deras julmässa
Förra veckan bjöd på jobb, jobb och ännu mera jobb för min del. Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskväll och ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
Målen för 2015 är klara. Nu ska jag bara påminna mig om dem varje dag. Tex ska jag bli bättre på att äta frukost och inte skippa den, jag ska skriva min första e-bok och jag har en hel del länder att besöka
När vi lchf-are äter sallad är det väl sällan några blad isbergssallad och smaklös vintertomat. Det handlar istället om att äta smakrika och matiga grönsaker, gärna med en riktigt mättande dressing
När våren äntligen vaknar till liv i spirande grönska efter en lång, mörk och grå vinter, är det som om allt nytt liv och ljusets återkomst ger mig en sprallig injektion av energi, glädje och förväntan
I måndags kändes det verkligen att hösten var på ingång. Trots soligt och otroligt vackert väder var morgonen kall och påminde om att sommaren är på väg bort
Mmmmmm. Chocolicoricebollar. Det har tagit lång tid för att lära mig uppskatta lakrits - som barn tyckte jag det var gott att tugga på stensöteroten - en lakritssmakade rot med blad som ser ut som en liten ormbunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.