Vad passar bättre på hösten än en pumpasoppa. I detta receptet har jag använt mig av Butternut. Butternutsquash är en päronformad pumpa som har ett sött orange fruktkött
En underbar vegetarisk soppa med milda smaker och en underton av rostad vitlök och cayennepeppar. En matig delikatess som är perfekt för att förgylla en kulen höstkväll
Rostad butternutsoppa med kokosgrädde (4-5 portioner). Hösten kommer nu med sitt mörker och sin kyla. Visserligen har vi här nere i Skåne varit förskonade och haft ett fantastiskt fint höstväder
Butternutsoppa till 6 stora portioner 1 st butternut squash (ca 2 kg) 1/2 dl lönnsirap 1 gul lök 1 tsk torkad timjan 1 msk smör 2 l vatten 3 hönsbuljongtärningar 1,5 dl vitt vin 3 lagerblad 5 dl grädde Dela pumpan på hälften och gröp ur kärnorna
Idag kokade jag en värmande butternutpumpasoppa och stekte brödkrutonger av Åländskt svartbröd. Butternut har jag använt i Sydafrika och den är en mycket allmän grönsak i det sydafrikanska köket
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så kräver kyliga tider varma rätter. Hösten är en tid då soppor gör sig påminda i vårt kök precis som hos alla andra
Then stir gently with a spoon or rubber spatula until a smooth ganache forms. Spoon over the top of the pie and spread in an even layer with a knife or spatula, working quickly as the ganache will get clumpy if it sets too long
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.