Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka
Kvällen har bjudit på grillat till middag, glada skratt och ett glas vin, underbart. Nu är det snart dags för midsommar och jag tänkte passa på att tipsa om en riktigt härlig sommardessert som du kan toppa med dina favoritbär
en mandelkrämig pärontartelette, knäcksmakande kolasås och läskande päronsorbet. Men vi har vår glassmaskin på landet där den används mer flitigt, så då fick det bli i frysen-och-röra-om-varianten
De här kexen kom till i hastigt mod när jag skulle göra små snittar med skagenröra och upptäckte att jag inte hade det skivade formbröd i frysen som jag var övertygad om att jag hade
Bakade dessa spröda små ingefärskakor i lördags. Och så fick jag beskedet att en ung människa gick bort i går och än en gång påminns jag om livets skörhet
nderbart söta och goda små hjärtformade smörkakor till Alla Hjärtans Dag. Tappade ner burken i golvet och hela köksgolvet blev, på bara någon sekund, dekorerat med Valentines strössel
Jag tycker att det är godast när marängtopparna får en svag gyllenbrun färg eftersom de smakar lite mer då och därför har jag ugnen på lite högre värme än man brukar
Ett sprött och mycket gott knäckebröd, speciellt med lite smör på. Platta ut smeten tunt på hela plåten, men låt det hellre bli hål här och var i smeten än att det blir bara vattentunna fläckar
De små rosa kakorna är hårda, chokladtårtan ganska mjuk och kladdig, och dessa kakor är spröda. Tanken var att få en lite ljusare kaka som skulle matcha de små rosa glutenfria kakorna och mormors mycket mättande chokladtårta, både i smak, färg och konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.