Ugn 200º. Borsta och skrapa potatisen väl. Koka den i lättsaltat vatten 15-20 min. Slå av vattnet. Skär av det nedersta på sparrisen och skär i bitar om de är stora
Vispa ihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt. Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar
Lägg laxen i smörad form. Riv osten och blanda den med crème fraiche, salta och sätt citronpeppar på laxen, behövs inte så mycket för osten är salt som den är, bre smeten över laxen och sätt den i ugnen
Västerbottenslax med pressad potatis och citronsås4 personer4 laxfiléer1 tsk salt1 krm nymald svartpeppar2-3 msk vetemjöl1 uppvispat äggca 125 gr riven västerbottensostGör så här
Avsluta med sprödstekta baconskivor. Strax ovanför vårt hus finns den mycket karljohansvamp. Karljohan är lätt att känna igen med sin fina hatt och sin fot som är fast och kraftig
Sprödstekt bacon. Vardagsmat i en barnfamilj ska i mina ögon gå snabbt att laga, vara nyttig (läs. näringsriktig, gärna ekologisk och närproducerad), och vara god/spännande för alla deltagare
Lägg laxfiléerna mellan några ark hushållspapper ochklappa dem torra. Salta och peppra. Värm upp en stekpannamed olja och lägg i laxfiléerna med skinnsidannedåt
Västerbottenslax med remouladsås och sallad. Jag gillar verkligen lax men lagar den oftast bara som den är, kryddad med bara salt och peppar, därför var det extra roligt att få bli bjuden på den här Västerbottenslaxen av sonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.