Dra bort bakplåtspapper och klipp det ännu mjuka fröknäcket i 8-16 bitar. Dra sen ner ugnsvärmen ytterligare till 50 grader och ha ugnsluckan lite på glänt tills fröknäckebitarna är helt krispigt genomtorra
Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. Jag äter mitt fröknäcke gärna med en tjock skiva brieost på men det är gott att äta med bara lite bregott på också
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Min arbetskamrat Inga-Lill bjöd på gott snacks till kaffet i fredags. Hon hade bakat kex/knäckebröd. Det finns ju många såna här recept men det hennes är det godaste jag smakat
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
Så här gör du. 60 minuter. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret
Fröknäcke 1 plåt. Så lätta och så spröda knäcke, med en insats på ca 2 min (+40 min i ugn) och så har du dina hemgjorda knäckebröd redo för veckans frukost
Vill man så går det bra att torka brödet efter gräddningen,på låg värme med ugnsluckan på glänt, men jag brukar inte göra det då brödet blir hårt och sprött ändå
När mamma fyllde 50 år tidigare i höst fick hon bland annat ett paket med lite diverse matsaker av våra grannar varav dessa kex var en av komponenterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.