Såg att en TV-kock lagade detta häromdagen på Nyhetsmorgon och det såg så gott och smidigt ut. Så jag svängde förbi Coop och köpte hem lite butternut squash och brysselkål
Det är en ganska ny kärlek i mitt liv och våra vägar möttes först för ett par år sedan. Men jag älskar de små godingarna och äter dem med glädje så ofta jag kan
Borsta butternutskivorna med olivolja och placera dem på en plåt med bakpapper. Om du som jag inte har en paninipress, använd en helt vanlig grillpanna med en tallrik och mortel i marmor (eller något annat tungt) som press
Skala äpple, rödlök och ingefära. Skär ner äpplet i tunna klyftor och finstrimla rödlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs äpple, rödlök och ingefära tillsammans med saffran
Då Sauli var borta hemifrån kan man riktigt njuta och äta VAD SOM HELST. Kinkig som han är äter han inte blåmögelost och squash hör väl inte precis till favoriterna det heller
Hacka valnötterna i lite mindre bitar och torrosta i en stekpanna. Salt och peppra under tiden. Lägg upp squashen på ett fat, smula över fetaosten och ringla över balsamvinäger och honung
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.