Jag bjöd över min syster och kusin häromdan hem till mig. Jag lagade lasagne, bjöd på en massor med godsaker och sedan pratade vi en massor och tittade på film, det var verkligen jätte kul
När det gäller fett så har jag bytt ut alla lightprodukter mot fullfeta produkter, jag steker mycket i smör, äter kokosfett, har alltid en "klick" sås eller dippsås till maten, detta för att jag blir mycket mättare av detta vilket gör att jag äter mindre portioner
Jag gick inte dit ofta under studenttiden men tillräckligt ofta för att få några favoriter. I Lund, precis vis AF-borgen finns lunchrestaurangen ”Hemma hos Greken”
Här hemma brukar det programmet vara ett alldeles för vanligt komplement till middagen, vilket betyder att vi äter middag för sent och sittandes i soffan väldigt många av veckans dagar
Vi ser sällan på tv men mamma tipsade mig om att hon skulle vara med på Halv åtta hos mig, så då satt vi klistrade framför tv och nästan blev det att vi ville slicka på skärmen när maten serverades
Smaka av med salt och peppar. Avsluta med lite tomatröra på toppen. Jag hade bestämt redan från början att jag skulle göra Capresetorn till förrätt, så temat blev italienskt
Spännande eftersom att jag inte smakat savoykål och inte lyckats med någon rödvinssås tidigare men igår fick den stå och puttra länge och det är nog det som är tricket
Häll av vattet från potatisen och lägg i en smord ugnssäker form. Halvåtta hos mig är ett matlagningsprogram där amatörkockar sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov
Det är verkligen jättemysigt att sitta över en kopp te och massor av godsaker framför sig och bara sitta och prata (kanske lite extra mysigt när det är höstigt och kallt ute)
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.