Mata den ofta men minst en gång i veckan. Jag tycker att det är lättare att få i gång en rågsurdegsgrund, så mitt tips är att starta en sådan om man aldrig har gjort det förut
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Sen ett litet tips på en god och enkel vegetarisk rätt som jag kommer att göra fler gånger. Idag är det iallafall tisdag och vi har fnulat på veckans matsedel
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes
Julen är över och jag gläds åt att börja laga mat igen som inte alls är julrelaterad. Idag tänkte jag bjuda på denna vegetariska lasagne som är väldigt krämig och god men utan den klassiska bechamelsåsen som jag inte tycker är speciellt god så i denna lasagne gjorde jag en krämig sås på kålrot, bönor, tomat, grädde och créme fraiche och massa gott
I lördags hade vi inflyttningsfest för släkten och det blev riktigt lyckat. Bilder och recept från det kommer snart här såklart men jag kan avslöja att vi har fortfarande stora mängder mat kvar så nu är frysen full av matlådor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.