Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Servera potatismuffins och rödvinssås ihop medstekta kycklingfiléer. Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Stektankbröst – stektankbröst i skivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt. Festlig fransk rätt med apelsinsås till, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton
Sila såsen och smaka av med balsamvinäger, salt, peppar och socker. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera rätten som på bilden med en lättkokt salladslök
Torka och salta och peppra ankbrösten. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
Igår gjorde jag stekt anka med klyftpotatis och morötter i ugn. Skär rutmönster i fettet på ankbrösten, bryn dom i en stekpanna med både en klick smör och olja för en fin gyllen brun färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.