Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fiskfiléer 1 tsk salt 3 msk vetemjöl 1 uppvispat ägg 1 dl ströbröd Arla® Smör-&rapsolja Sås: 2 vitlöksklyftor 2 msk vetemjöl 1 dl stout, t ex Guinness 2½ dl Kelda® mellangrädde 2 tsk skaldjursfond 2 msk hackad färsk timjan ½ krm cayennepeppar 100 g skalade räkor 100 g musslor
Ingredienser Portioner. 4 600 g torskfilé 900 g fast potatis Sås 1 fänkål 1 rött äpple 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 1 tsk curry 1 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 1 ask dill (à 20 g) Till servering 1 dl rostad lök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd. Rör i mjölet och späd med öl och grädde. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida. 600 g fiskfilé
En av de mest populära rätterna där var stektfiskmed kall sås. Stekt panerad fisk. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Låt stå i kylen en stund innan den serveras ihop medfisken. Tartarsås. 2 dl crème fraiche1 dl majonnäs1 dl boston gurka1 tsk senap1 tsk honungsaltsvartpepparvitlökspulverBlanda alla ingredienser i en skål
Krydda fiskenmed salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Låt fisken vila medan såsen rörs ihop. Servera med kokt potatis delad i stora bitar (se bild), kokta ärter och lime
Här kommer en fiskrättmed en mild citronsås till som passar hela familjen. Häll matlagningsgrädde, vatten, det rivna citronsklalet och fiskbuljontärning i en kastrull
Vispa ner ljus redning i kastrullen tillsammans medfiskfonden eller buljongtärningen. Lägg ströbröd på en tallrik, salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i ströbrödet
Vänd fisken i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med salt och peppar. Skär fisken i bitar. Blanda potatis, morötter och paprika med olja, salt och peppar i en ugnsfast form
4 900 g fast potatis Remoulad 1 förp pickles (à 390 g) 2 dl crème fraiche 1 tsk dijonsenap salt och peppar Fisk 600 g alaska pollock 2 msk smör eller margarin 150 g salladsärtor Lägg till i inköpslistan
Dela fisken i bitar och vänd i ströbröd blandat med salt och peppar. Skala och hacka ägget, och blanda med kapris, senap, parmesan, keso och crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.