Varva sillenmed skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagdasillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
Stek den gyllenbrun och lägg den varm i lagen, varvad med den skivade löken. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
1 förp Abba inläggningssill. 11 förp Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Jag har haft flera recept inne på ugnsstektSillmed Löksås , här en annan variant med Purjolökssås. Dagens recept blir stekt på spisen, Du kan använda vanlig urvattnad saltsill på samma sätt
Lite dill- och senapsfyllning, vända dem i rågmjöl och till sist stekta i rikligt med smör. Ni vet, strömmingarna med de killande benen, är numera utan killande
Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Här har vårbruket börjat, tomten är nu körd med mossrivaren då större delen av grästomten är blandat med mossa
Varva sillenmed grönsakerna i en burk. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Fyll på med lagen. Förväll sockerärtor och sparris i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten. 1 förpackning inläggningssill á 420 g 5 sockerärtor2 sparris, i bitar5 rädisor, skivade½ rödlök, skivad½ morot, skivad
Skär sillen i lagoma bitar. Varva morötter, sill, rödlök, purjo och kryddpeppar i krukan/burken och häll över den kalla citronlagen, låt stå i kylen i två dygn, sedan är sillen klar att avnjutas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.