flingsalt & svartpeppar. Kall sås med pepparrot, äpple och dill. Finhacka äpple och lök och fräs i smör. Spättan vändes i mjöl och stektes i rikligt med smör, äkta svenskt smör
Blanda med mascarpone. Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Jag äter gärna stekt vitkål som den är tillsammans med en skiva bröd. Låt den fräsa på medelvärme någon minut eller två innan vitkålen och fänkålen tillsätts
Toppa äppelbitarna med kvarg och smulade mandelbiskvier. Gör så här Kärna ur och tärna äpplena. 3 äpplen. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 3 äpplen 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 msk strösocker 1 tsk malen kanel 250 g Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche ½ dl mandelbiskvier
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Ta upp äpplena på ett fat. Häll såsen över äpplena. 4 st äpplen. Stek dem i smör i en stor stekpanna tills de är halvmjuka
Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem halvmjuka i en stekpanna med smör. Servera med vaniljglass. Ta upp äpplena och tillsätt socker, sirap och grädde och koka ihop, ca 5 minuter. 4 st äpplen
Servera falukorven med blomkålscrèmen, äpplena och potatisen. Mixa den slät och smaka av med salt. Bryn potatisarna i olja till fin färg i en stekpanna på medeltemperatur
Servera tillsammans med bratwurst och gräddkokt fänkål. Smaka av med salt och peppar. Gräddkokt fänkål. Lägg upp potatis och smör på ett fat och mosa ihop lite lätt med en gaffel
Smaka av med salt och peppar. Ta upp fisken och red av såsen med maizena eller vetemjöl. Kolja,torsk eller annan fisk1,5 dl vitt vin1 dl grädde1 dl vattenen fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfonden halv auberginen röd löken squashredning2 msk vetemjöl eller maizena4 msk vattenSkär aubergine, lök och squash i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.