Lägg upp de knaprigt stekta fiskarna på varma tallrikar. Krydda fiskarna med salt och peppar. Fräs gurkhack, rödbetorochkapris i steksmöret och fördela det över spättorna
Hacka dill, kapris, rödbetor, rödlök och värm med smält smör i en kastrull. Med färska rödbetor. Lägg dem i kastrullen med kallt vatten och skala dem för hand genom att gnida bort skalet
Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret och pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Samma sak med dagens fördrink… men den kommer bloggas om såklart i samband med duellen. Lägg i rödlöken, kaprisenoch pepparroten och låt allt koka ihop lite
2 450 g potatis (gärna cecile) 1 msk riven färsk pepparrot 1/2 citron 1/2 gurka 2 salladslökar 1 ask färsk dill 1 hjärtsallad ca 400 g koljafilé 50 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
lägg i rödbetorna skurna och skalade. skölj betorna och lägg dem på en plåt med flingsalt i botten. skala och skär dem i fjärdedelar förutom de röda och lägg i skål
Tillsätt rödbetornaoch vänd runt. Skär rödbetorna i klyftor. Rör ner kapris, persilja och citronskal. Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 40 min. 4 rödbetor. 1 msk kapris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.