Stekt bulgur/ris/matvete/liknande har jag gjort förut och det är verkligen perfekt restmat. Man fräser överbliven bulgur/liknande tillsammans med grönsaker, kanske lite kyckling, fisk, halloumi eller vad man nu har hemma
Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling. Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. 4 dl kycklingbuljong. 3-4 ringar konserverad ananas i bitar
Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn, lägg i en liten klick smör och stek de tjocka citronskivorna ett par minuter på varje sida på hög värme - de ska få ordentligt med färg
Panerad Kycklingfilé & Smörstekt Kulpotatis. Tillsätt dragon och smaka av medkycklingfond. Sätt till kulpotatis och krydda med baskydda och paprikapulver
Servera potatismuffins och rödvinssås ihop medstektakycklingfiléer. Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock
Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda. Kyckling. Bryn dom skivade morötterna tillsammans med purjon och pressade vitlöksklyftorna
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar
FacebookTwitterPinterestGoogleE-postSkriv utMerPocketTumblrLinkedInRedditTelegramWhatsAppSkype. Detta är mitt recept men även jag ändrar rätten efter vad som finns i kylen
Om du har, så kan du hälla på lite sesamolja när kycklingen verkar färdigstekt. Häll ner grönsakerna och häll på lite matolja som du steker allt i en stund tillsammans medkycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.