Stek laxen gyllene men fortfarande lite rå i mitten à la sashimi för bästa resultat och fräschör. Snabbt, gott och fräscht – en underbar måltid med smaker jag älskar
Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Skär bort skinnet från laxen om den har det. Grovhacka den gula löken och låt den mjukna i smör i en stekpanna
Glöm inte att matsortera skal från ingefära, lök och morot samt rester från koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiga nudlar
Lägg salladskålen i botten på en tallrik, lägg på nudelwoken och överst laxen. Det här receptet hittade jag i senaste numret av Matmagasinet och det blev riktigt krispigt och gott
Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund. Lax är aldrig fel. Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.